Vul

Jag är så lycklig, har varit på vul och där konstaterades det att slemhinnan var treskiktad och 11mm.
Och jag har ca.20äggblåsor varav ca. hälften var stora och resten små, så ÄP blir på måndag och idag är sista dagen med puregon 50enheter, och imorgon blir det ovitrellen och jag får använda emla kräm! (Glad tjej) 
Och inte nog med denna fina infon så ska vi även få göra en DET (Double embryo transfer). 
Jag är så lycklig idag efter läkarbesöket! Allt känns så bra, och jag hoppas det fortsätter lika fint! :-)

Sprutdag 7

Igår fick mannen ge mig sprutan, så han känner att han är lite delaktig, för nu har jag tagit dom så länge att jag inte känner att jag behöver ha kontrollen över det själv.
Idag däremot kunde han inte så då tog jag den själv, och dagens dos var så låg som 50enheter. 
Ser väldigt mycket fram emot vul imorgon! Jag känner ju av en hel del aktivitet i äggstockarna och värst är det på kvällar/nätter, så ett par stycken i bra storlek borde jag ha producerat! 

Sprutdag 6

Kan börja med att berätta att det gick jätte bra att ta min spruta igår på jobbet,  kändes knappt någonting och jag satte den långt upp mot naveln. 
Imorse var jag inne på provtagning för att se om vi behöver justera dosen, min "vanliga otur" gjorde ju såklart att jag var tvungen att bli stucken 3ggr i armarna för trots att dom satte nålarna rätt så ville de inte komma något blod, men tillslut gick det! 
Och jag ska ta 75enheter idag också och sedan sänka till 50enheter imorgon, för att sedan på fredag lämna nytt blodprov och göra vul! 
Nu känns det verkligen att det är nära till ÄP! 

Dag5

Nu börjar det kännas i äggstockarna att det överproduceras med blåsor, och även flytningar har jag börjat få. 
Längtar till vul när jag vi får veta hur många det är där inne, och sedan får vi hoppas på att de även ligger ägg i nästan alla.
Är lite nervös för min spruta ikväll men jag fick veta igår ett efter ett samtal att ju närmre naveln man sätter den desto mindre känns det :)
Har köpt emla kräm till ovitrellen den här gången efter som jag är väldigt rädd för den! Måste bara dubbelkolla med dom på ivf att jag får använda de, men de borde man väl(?). 

Sprutdag 4

Fjärde dagen med sprutor idag så imorgon ska jag sänka dosen till 75enheter och onsdag blir det provtagning.
Gjorde lika förbannat ont idag, så självklart dum som jag är sticker jag in nålen lite och pågrund av smärtan drar jag ut den igen och får som igår sticka mig på nytt så även idag har jag två små blödande prickar på magen! 
Och i allt det här jobbiga stickandet så skulle jag ju som sagt ladda om pennan, bara det att jag råkar öka dosen och spruta den över hela rummet.. 
Känner ju att de går bra för mig den här ivfen, eller inte..!
Jag förstår verkligen inte varför det helt plötsligt börjat göra ont när jag sticker mig och dessutom börjar jag blöda varje gång! 
Nålarna är ju pytte små så det känns ju löjligt att man överhuvudtaget kan få ont! 
Imorgon måste jag ta den på jobbet, och då kan jag verkligen inte sitta och fjanta mig, får smita in på toan och hoppas på att de är lättare än idag.. 

Sprutdag 3

Idag är det 3e dagen med sprutor, och tack snälla du som gav mig råd hur jag kunde göra när jag injicerat, jag har fått lära mig lite annorlunda men detta var mycket bättre, så idag har jag inte lyckats rispa upp huden och behövt vara nervös för att nålen ska brytas av på vägen ut ur huden. 
Däremot (ursäkta klagandet) så gjorde de ont att ta sprutan idag, hade gjort i ordning den och skulle trycka in den i huden men så gjorde de så ont så jag drog ut den igen och fick byta nål för att sedan på nytt förbereda och trycka in den i huden, gjorde lika ont igen men kunde ju inte fjanta mig för mycket så de var bara till att trycka in den helt och injicera.. Så fick en stor rodnad och två blödande små små hål efter nålarna. 
Detta gjorde mig ju inte mindre rädd för ovitrellen, bävar för den dagen de är dags att ta den, kommer nog bli att jag ber någon annan hjälpa mig för den gör ont! 

Teknik

Jag har inte fått in tekniken än med att ta injektionen, jag lyckas på något sätt dra ut nålen skevt efter att jag släppt huden vilket gör att jag rispar up huden och blöder... 
Kruxet är ju att man håller i huden när man för in nålen och sedan släpper man huden när man ska dra ut den och då kommer den som sagt snett, och sen kan jag medge att jag är väldigt skakig på handen för att jag tycker det är jobbigt att sticka nålar i mig själv.. Men om någon har tips på hur jag kan göra för att undvika det så tas det tacksamt emot! Om inte så får jag hoppas på att jag får in tekniken snart. :)

Snurrig

Man blir lite snurrig av allt i den här ivf världen, och nu vid närmre koll så såg jag att jag inte alls tar samma enheter som ivf2 utan som ivf1, vilket gjorde mig väldigt glad då vi fick fler ägg och dom dessutom klarade sina upptingar (Ivf1). 

Sprutstart

Från och med idag ringer 4larm på telefonen, men numera är det bara 1spraydos 3ggr om dagen och vi lägger till puregonen, för nu är det sprutstart! Nu känns de att vi påbörjat de på riktigt, jag är så nervös! :)

Sprayar vidare

Jag har inte så mycket att uppdatera om, sprayar vidare med suprecuren och "mensar" fortfarande, börjar fundera på om det är så att man slutar blöda helt först när man börjar med sprutorna(?). 
Det återstår att se, de är som tur är bara 2dagar kvar! Börjar bli lite nervös, fast jag har gjort det här 2gånger tidigare och jag vet att det inte gör ont att ta injektionerna! (Förutom ovitrellen, för den gör ont, så sablans ont det gjorde sist och jag fick ett jätte stort fult blåmärke på magen som varade i flera dagar, den injektionen är jag väldigt nervös inför..) 
Men vad gör man inte, hoppas så innerligt att det här är sista gången vi går igenom det här!! 

Blödning

I fredags fick jag min nedregleringsblödning, och idag ringde sköterskan för att meddela sprutstart, vilket blev senare än planerat, så "sent" som på fredag och då börjar jag med samma enheter som enligt förra protokollet! 
Så de är bara till att försöka se glad ut och stå ut med sprayen ett par dagar till! 

Humör

Just nu är jag inte speciellt rolig att leva med, jag känner mig konstant irriterad och humöret svänger, det är varken roligt för mig eller mannen, men jag hoppas verkligen de går över innan jag börjar med puregonen. Och utöver humöret har jag blivit något fruktansvärt ömhårad, vilket jag inte kan förstå då jag inte tror att det ens står med som biverkning i fass..
Och nu känner jag som jag gjort alla andra gånger, jag vill aldrig gå igenom de här igen! 

(Sorry för gnälligt inlägg, men jag skriver för min egen skull så därför behövs de här inlägget)

Nedreglering

Idag har jag nedreglerats i en vecka, vilket betyder att om en vecka så påbörjar vi hormonsprutorna!
Har tack och lov inga direkta jobbiga biverkningar av sprayen, det enda jag kan medddela är ömmande/onda bröst!

Behandlings Dagbok

Den här ivfen har jag inte bara hjälp av min vanliga pappers behandlingsdagbok utan jag har även en app där jag fyller i och den påminner även om man vill det, jätte smidig! :-) 
Appen heter Ferring (för er andra som är  i IVF svängen och skulle vilja använda er av den)

IVF 3, Start

Nu är de många känslor i min kropp..
För nu har vi påbörjat IVF3, har just tagit mina första puffar av nässprayen! 
-Välkommen kära klimakterie, ska bli spännande att se vilka biverkningar jag får denna gång, eller om jag har sådan tur att jag blir utan ;)-
Nytt år och ny IVF, den här gången ska de bli våran tur att få bli föräldrar, 3e gången gillt!

vgentillettbarn.blogg.se

Vägen till ett barn. Efter ett flertal ivf försök, så skedde ett mirakel, vi är gravida naturligt och väntar nu vårat efterlängtade barn!

RSS 2.0