Sista dagen

Idag är det min sista dag med puregonen, förhoppningsvis för alltid!
Imorgon ska jag spraya morgon och lunch och på kvällen ta ägglossningsprutan Ovitrelle, och på måndag är jag helt hormonfri!

Vul

Var idag på vul för att se hur många äggblåsor jag har och storleken på dom, det fanns hela 15st idag, vilket är mer normalt som dom förklarade för mig (första ivf fick dom ut ca.30), så detta såg jätte bra ut! Ska fortsätta med samma dos 75IE! Och tisdag blir det äggplock! Denna gången ska jag även ta crinone från äggplocksdagen, förra ivfen skulle jag ta crinone först på eftermiddagen samma dag som insättning. Så jag har fått höga förväntningar på denna ivf och börjat ställa mig in på att det faktiskt finns en stor chans att det går vägen!
Jag vet att det är lite moment kvar, jag ska få ut bra ägg och dom ska befruktas, men det känns ändå väldigt bra och jag har en känsla av att vi kommer få en Maj-bebis! Hoppas känslan håller i sig och blir sann!

Storpack!

Har idag beställt ett storpack med grav.tester, hela 20st faktiskt! Känns som om att jag inte är riktigt klok för vad ska jag med alla dom till? Dessutom har jag redan ett digitalt och clerablues vanliga som visar +/-.
Men jag ska förklara för er varför jag beställt så många..
Tanken var först att bara köpa 10st stickor för att jag ska kunna testa från insättningsdagen och se när ovitrellesprutan gått ur kroppen, för att sedan efter det kunna tjuvtesta om jag villl och då lita på ett eventuellt positivt test! Men så var det extra pris på 20packet, skillde ca.15kr på 10st och 20st, självklart så tar jag då 20st och betalar den lilla extra kronan, för då kan jag till och med testa varje dag fram tills TD, och till och med få över för att testa morgon och kväll några dagar om jag vill!
Måste erkänna att jag känner mig lite smått testar-galen, ska bli kul och se mannens reaktion när alla dessa tester dimper ner i brevlådan! Hihi!

Dag6

Idag blir det puregon-dag 6.
Och imorse var jag inne på provtagning och senare på förmiddagen var även min sista akupunktur! Känns jätte läskigt att inte gå på akupunktur mer, men nu har hon hjälpt min kropp så mycket hon kunnat. Ringt och fått vidare ordination av kliniken och jag ska fortsätta med samma enhet och på fredag in på ultraljud för att kolla och mäta blåsorna!
Blir spännande men det är ju en sådan dum tid så får åka dit själv, känns lite tråkigt att mannen inte kan följa med, men det viktigaste är att han är med på äggplocket för då ska han lämna sin del. :)

5.e tagen

Då var femte sprutan tagen, träffade troligtvis ett kärl då det började blöda lite grann en stund. Har nu gått upp 2kg sen behandlingen startade, hoppas inte på att det tyder på överstimulering åtminstone ingen kraftig sådan! Förra ivf så gick jag upp hela 5kg pågrund av överstimuleringen, så det ska återigen bli spännande att se vad värdet visar imorgon! :-)

Dag5

Idag blir det femtedagen med puregonen! Imorgon ska jag in till kliniken för att ta blodprov, och utefter det se om jag ska höja, sänka eller behålla den dos jag tar nu (75enheter).
Ska bli spännande och se hur det ser ut :-) Imorgon är det även sista akupunktur dagen för mig, det känns lite läskigt men det borde räcka för den här gången! Nästa vecka är det planerat äggplock!


Igår kväll mådde jag väldigt dåligt, fruktansvärd huvudvärk och illamående, frös och svettades om vartannat, var på gränsen till att avsluta hela behandlingen för jag mådde verkligen något så fruktansvärt dåligt! Men *peppar, peppar* så mår jag bättre idag, tog 2alvedon direkt när jag vaknade imorse! Avsluta behandlingen är det sista jag vill, jag vill verkligen att allt ska gå som planerat och att vårat embryo ska fästa och stanna hos oss till Maj! <3

Dag3

Idag är det tredje dagen jag tar puregon, huvudvärken håller i sig och nu har till och med ägglossningsflytningarna börjat komma! Jag kan inte minnas hur tidigt jag fick dom förra gången, men känns ändå som att det är rätt tidigt att få dom efter bara 2dagar med sprutorna (kan inte räkna in denna dagen då de började på morgonen). Men å andra sidan så vet jag ju att det faktiskt händer något med äggen där inne eftersom jag nu fått sådant sekret :-).

I vanlig ordning..

I vanlig ordning har jag huvudvärk som jag haft sedan jag började med sprayen, men idag är den värre än på länge!
Känner bara för att gömma mig under täcket och hoppas på att den ska gå över snart! Men det finns saker som måste göras och solen skiner så det blir till att ta en tablett eller två och hoppas på att den ger med sig snart!
Huvudvärk är en vanlig biverkning av puregonen så kan hända att sprutan spätt på den jag redan hade! Måtte denna ivf gå hela vägen till graviditet!

Första sprutan.

Nu är första sprutan tagen, fick göra allt själv då mannen jobbar över, började förbereda mig en halvtimma innan, då jag trots nu är van vid nålar tycker att det är obehagligt! Men självklart gick det bra och nu är vi igång med sprutorna också! Hoppas på att detta ska ge oss ett guldägg som stannar i 9månader!

Tankar..

Nu börjar hjärnspökena komma.. 
just nu känns allt hopplöst, medan jag egentligen borde vara super glad (vilket jag såklart är) för att vi ÄNTLIGEN kört igång med ivf2. Men nu går tankarna runt i huvudet och jag känner mig mest ledsen och gråtfärdig! Varför skulle denna ivf fungera när första inte gjorde det och dom 3fet vi gjorde också gick åt helvete trots perfekta intakta embryona! Helvetes jävla livmoder som inte fattar hur man samarbetar! 
Som sagt allt känns just NU bara skit.. Men det kan likväl vara så att hormonerna spökar och förrvärrar min oro..

Sprutstart

Har idag pratat med kliniken och sprutstart blir på fredag! Vi är så många som gör ivf så dom hade valt ut vilka som skulle få tidigt äggplock och vilka som skulle få senare äggplock, vi blev det sista alternativet.. Jobb mässigt hade det "tidiga" äggplocket passat mig bäst för om allt går enligt beräkningen så kommer jag nu bli tvungen att sjukskriva mig den dagen. Och som ni vet har jag inte berättat för mitt jobb och tänker inte heller göra det, men jag ska nog ändå vara glad för att alla andra besök verkar än så länge klaffa med ledighet! *peppar, peppar*

Nu är det dags för akupunktur, idag påbörjar vi stimuleringen inför ivf2! 
 

Nedreglerad

Fick mensen/blödning häromdagen och det betyder att jag nu är nedreglerad, blödningen var punktlig fastän de oftast brukar bli lite sena vid nedreglering.
Nu längtar jag till sprutorna för jag har nog åkt på alla dom vanligaste biverkningarna man kan få, fast i omgångar såklart. *Peppar peppar* så har jag mått helt okej dom senaste dagarna.
På onsdag ringer kliniken och meddelar sprutstart, nu börjar det hända lite saker äntligen! 
 

Biverkningar

Har tyvärr åkt på en del biverkningar utav nässprayen, det känns ändå konstigt nog bra eftersom då vet jag att min kropp svarar på behandlingen..
 

Jag har fått huvudvärk som blir värre för varje dag och framför allt på kvällarna är det värst!
Humörsvängningar, känns som om att jag inte är annat än irriterad just nu och mitt tålamod är NOLL.
Vaknade idag upp med blemmor i hela ansiktet, hej finnar! Ser ut som jag gått tillbaka till högstadiet igen.
 
Men som sagt känns ändå bra! Alla biverkningar och allt som hör till och komma ska, är det värt!!

Nässpray dag 2

Idag är min 2.a dag med nässpray!
Förra gången så tyckte jag inte att det var så hemskt att spraya, utan det jobbigaste var hormonsprutorna men det är egentligen inte så konstigt då jag blev överstimulerad!
Jag har inte några direkta förväntningar på jobbiga symtom utav sprayen utan hoppas att det ska gå lika "lätt" som föregående gång!
 
Men nu har vi i alla fall Startat IVF2  och vi är så glada och förväntansfulla!!
Vågar inte hoppas för mycket men denna gången SKA det gå hela vägen!
 
Snart dags för mig att åka iväg till akupunktören, det är den enda skillnaden från förra IVF då jag nu har samma protokoll fast lägre enhet av puregon för att undvika överstimulering.

vgentillettbarn.blogg.se

Vägen till ett barn. Efter ett flertal ivf försök, så skedde ett mirakel, vi är gravida naturligt och väntar nu vårat efterlängtade barn!

RSS 2.0